Események kategória bejegyzései

2015 Nyár – Csülkös-Velős Pacal

A galéria tartalmaz 11 fotót.

Kihagyhatatlan rendezvény már évek óta a családi barátok körében elkészített csülkös-velős Pacal elfogyasztása. Persze a napirend mindig azonos és mindig követjük is. Pálinkakóstolás – hagymapucolás – sírás – pálinkakóstolás (kötelezően új íz) – pacal pucolás – csak vicceltem. Már évek … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

További galériák | 2015 Nyár – Csülkös-Velős Pacal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015 Nyár – Szénagyűjtés – Bögötén

A galéria tartalmaz 9 fotót.

Csak szorgosan mint a hangyákok! Idén már másodszor rendeztük meg a Ricsi és Barátai vs. Bögöti Bálázók szokásos mérkőzését. A helyszín ismét Bögöte a Ricsi által üzemeltetett kaszáló, az idő pont jó meleg nyári nap ideális a szénagyűjtésre.

További galériák | 2015 Nyár – Szénagyűjtés – Bögötén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015 Nyárköszöntõ – Családi kemencés nap

A galéria tartalmaz 6 fotót.

Május az elsõ meleg napsütéses hétvége. Azonnal megragadjuk a lehetõséget és családi napot tartunk Bögötön. Kemencés töltött káposzta a menü, sütivel. Ès kipróbáltuk a káptalantóti – Liliomkert Termelõi Piac szerzeményét   Tovább épül és szépül a Lovasudvar

További galériák | 2015 Nyárköszöntõ – Családi kemencés nap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2015 Február – Kemencepróba

A galéria tartalmaz 3 fotót.

Eljött az idő! A kemence kész. Mármint, hogy áll, van ajtaja, kéménye. Saját huzata van neki! Minden jel arról tanuskodik, hogy mint kemence beváltja a hozzáfűzött reményeket. Hosszas tanakodás után úgy döntött a Pista bácsi, hogy csülökkel kell kipróbálni.  Ám … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

További galériák | 2015 Február – Kemencepróba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2014 tél – Kemence építés

A galéria tartalmaz 17 fotót.

Végre! már régóta nyugtalanul forgolódtunk otthon, gyötört minket a gondolat – valami még hiányzik! nem vagyunk kész! Lovas udvar-e a lovas udvar kemence nélkül??? Hát hogyan? Nekünk kemence kell!! A felismerést szorgos munka tervezgetés követte. itt köszönjük meg a kemencebence oldal … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

További galériák | 2014 tél – Kemence építés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2014 ősz – Csáfordi pincenapok

A régóta tervezett Kovács Pince látogatás 2014 szeptemberében éppen egybe esett a Csáfordi Lángosfesztivállal. ez a tény sem tudott megakadályozni minket, hogy közös erővel és akarattal elkészítsük az évenkénti hagyományos csülkös-velős pacalt, mindenki nagy örömére. Házigazda szerepében Kovács Róbert megfelelő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Események | Címke: , , | 2014 ősz – Csáfordi pincenapok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2014 nyár – Szénagyűjtés – Bögötén

A galéria tartalmaz 3 fotót.

Felejthetetlen élmény szerzett nekünk Ricsi barátunk Bögötén 2014 nyarán. Nagyon kedvesen nekünk ajándékozott pár bála szénát, jó pár bála szénát, azzal a nem kimondott szándékkal hogy megtornáztassa a bögöti fogathajtó csapat tagjait, különös tekintettel a mérnök urakra. Na mondanom sem … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

További galériák | 2014 nyár – Szénagyűjtés – Bögötén bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2013 december 30. Fogathajtás – Szarvaskend

Szarvaskend egy kicsiny falu az Őrség és a Vasi Hegyhát találkozásánál. Nincsenek hírességei, nincsenek nevezetességei, alig-alig ismerheti bárki is a környékbelieken kívül. Miért jó mégis idejönni? A Bögöti fogathajtó csapat Holpert István vezetéséevel minden esztendő december 30.-án részt vesz a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Események | 2013 december 30. Fogathajtás – Szarvaskend bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2013 Szüreti felvonulás Lukácsházán

Az a megtisztelő felkérés ért minket, hogy a Lukácsházi szüreti felvonuláson a Szőlőszépe választás győztesét vihettük a hintónkon. A lukácshazi szüreti felvonulás egy nagyszerű rendezvény remek szervezéssel. Mi nagyon jól éreztük magunkat és ha tehetjük jövőre is megyünk.

Kategória: Események | 2013 Szüreti felvonulás Lukácsházán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

2011 Csikó született

2011 május 23.-án megérkezett a Tökcsősz hivatalos néven Zénó, az első csődőr az udvarban. továbbiakban pár kép a bütyökről most az ősszel (2011):  

Kategória: Események | 2011 Csikó született bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva