2015 Február – Kemencepróba

Kemence 01

Eljött az idő! A kemence kész. Mármint, hogy áll, van ajtaja, kéménye. Saját huzata van neki! Minden jel arról tanuskodik, hogy mint kemence beváltja a hozzáfűzött reményeket. Hosszas tanakodás után úgy döntött a Pista bácsi, hogy csülökkel kell kipróbálni.  Ám előtte kell tartanunk egy felfűtési próbát, ugyanis tudnunk kell hogyan viselkedik a kemence! Még szerencse, hogy velünk van a Kovács Robi hiszen épitő megjegyzései és utasítása ellenére is elkészült a kemence hődiagrammja!

Kemence hõprofil

Kemence hõprofil

Ezek után már gyerekjáték a sütés! Csak egy Pataki tál kell alaposan kibélelve hagymával, paprikával, krumplival, tarjával és csülökkel. Sózni ér, csak a Pistabácsit nem szabad a sózás műveletébe  bevonni.

Addig is amíg a kemence felfűt és elég forró lesz ahhoz, hogy betegyük a húst, be fogunk és a környéken  lovazunk egyet a gyönyörű téli napsütésben. Nincs fagy ám mi mégis iszunk egy-egy pálinkát.

Indul a fogat,

A kemencében az a fantasztikus, hogy meleg és milyen sokáig meleg! Ezért a hús után  készítettünk egy kenyeret és két langallót. De beszéljenek helyettem a képek.

U.i: Tudom hogy a kiskukta miatt sikerült minden ilyen szépen.

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.