2015 Nyár – Csülkös-Velős Pacal

Kihagyhatatlan rendezvény már évek óta a családi barátok körében elkészített csülkös-velős Pacal elfogyasztása.
Persze a napirend mindig azonos és mindig követjük is.
Pálinkakóstolás – hagymapucolás – sírás – pálinkakóstolás (kötelezően új íz) – pacal pucolás – csak vicceltem. Már évek óta a konyhakész előfőzött tisztított pacalt használjuk amit csak 35-45 perccel a vége előtt kell a már megpuhult csülökhöz tenni. A velő éppen csak 5-6 percet forog az üstben és már merjük is kifelé.
Persze közben dagad a gyúrt kenyér és a kemence is elkezd visszahűlni a 260°C-ról.

Komoly szervező munka eredménye hogy minden egyszerre lesz kész!
A pacal a friss kenyérrel vagy éppen a főtt krumplival.

hozzávalók: kindermaxiking hiszen minden bevásárló cetli ezzel kezdődik.

és persze fogatozunk is közben mialatt a sörök a kútban hűlnek. Szóval minden a helyére kerül.

A bejegyzés kategóriája: Események
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.